Κλείσιμο

Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου  

  • Σφήκες, σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά

Παράσταση

Από τις 6 έως τις 9 Σεπτεμβρίου οι «Σφήκες» της Λένας Κιτσοπούλου παρουσιάζονται στο Σχολείον της Αθήνας – Ειρήνη Παππά. Με καυστικό χιούμορ και σκωπτική διάθεση  η παράσταση φωτίζει τη συστημική σαπίλα, τις κοιμισμένες άμυνες, τον ρατσισμό, τον φανατισμό, την άκαμπτη πολιτική ορθότητα της εποχής μας. «…σε καταδικάζω στην εκπομπή μου, στο κινητό μου, δημόσια, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, και προσέξτε καλά: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι φασίστας, είναι συνένοχος με τον ένοχο. Κατηγορώ, άρα είμαι κάτι. Κατηγορώ άρα υπάρχω…» σημειώνει η σκηνοθέτρια που επιχειρεί να ζωντανέψει μπροστά μας πότε τον βούρκο που μας απειλεί και πότε εκείνο το άλλο, το ιδεώδες, που μας εξυψώνει.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€ γενική είσοδος 14€ άνω των 65 ετών 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι. Προπώληση: ticketservices.gr 
«Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά», Λεωφ. Αθηνών-Πειραιώς 52, Πειραιάς. Τηλ: 21 0528 8170

  • Βατράχια, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Θέατρο Πέτρας

Παράσταση

Η παράσταση της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη, «Βατράχια», παρουσιάζεται, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Πρόκειται για μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας. Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή.

Τετάρτη 6/9, 21:00
Εισιτήρια: 10€-60€. Προπώληση: viva.gr. 
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη. Τηλ: 21 0501 2402

  • Οι Imagine Dragons για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Συναυλία

Ένα από τα πιο δημοφιλή αμερικανικά συγκροτήματα της γενιάς τους, οι Imagine Dragons, πρόκειται να βρεθούν για πρώτη φορά στη χώρα μας στις 6 Σεπτεμβρίου του 2023, για μια μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ. Το pop rock συγκρότημα, που μας έχει χαρίσει επιτυχίες, όπως το Radioactive και το Believer, πραγματοποιεί μια μεγάλη περιοδεία για τον πιο πρόσφατο δίσκο τους «Mercury».

Τετάρτη 6/9, 17:30
GA 1: ​76,5​0€​, GA 2: ​58,5​0€​. Προπώληση: ticketmaster.gr 
ΟΑΚΑ, Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών, Λεωφ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη, Μαρούσι

  • Η Άννα Βίσση στο Ηρώδειο

Συναυλία

Η Άννα Βίσση, μία από τις πιο αγαπητές καλλιτέχνιδες, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια διαρκούς κι επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική, θα «μαγέψει» το κοινό στο εμβληματικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023. Δύο συναυλίες– σταθμός, μέσα από τις οποίες θα ενισχυθεί το φιλανθρωπικό έργο της ΕΛΕΠΑΠ.

Τετάρτη 6/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 20€. 
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0324 1807 

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr