ΚΑΙΡΟΣ

Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023  

  • Μια άλλη Θήβα, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης σεζόν, το «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο, επανέρχεται στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας. Το ενδιαφέρον είναι ότι και τους δύο ρόλους, τον Μαρτίν και τον Φεδερίκο, τους ερμηνεύει ο ίδιος ηθοποιός.

Παίζουν: Δημήτρης Καπουράνης, Θάνος Λέκκας.

Παραστάσεις: Από 2 Οκτωβρίου 2023. Δευτέρες και Τρίτες στις 21:00.
Εισιτήρια: Μειωμένο από 15,00 € – Φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65 ετών, ΑμεΑ. Κανονικό από 18,00 € – Γενική είσοδος. Προπώληση: more.com
Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα. Τηλ: 2109212900

  • «Δον Κιχώτης», από το μπαλέτο και την ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού στο Ηρώδειο

Μια μεγαλειώδης παράσταση κλασικού μπαλέτου έρχεται στο Ηρώδειο. Το μπαλέτο και η ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, σε πλήρη σύνθεση, με 150 συντελεστές, έρχεται και στην Αθήνα για να μας παρουσιάσει το αριστούργημα του Λούντβιχ Μίνκους«Δον Κιχώτης», το οποίο παρουσιάστηκε πρώτη φορά από τον Μαριούς Πετιπά στις 26 Δεκέμβρη του 1869 και αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα κλασικά έργα παγκοσμίως. Το έργο στηρίζεται σε μία από τις περιπέτειες του «Δον Κιχώτη», που περιλαμβάνεται στο διάσημο μυθιστόρημα του Θερβάντες. Κεντρικό θέμα είναι ένα συγκεκριμένο επεισόδιο στο οποίο περιγράφεται το ειδύλλιο του φτωχού κουρέα Μπαζίλιο και της πανέμορφης Κίτρι, κόρης του πανδοχέα Λορέντζο. Αυτός ο έρωτας δεν είναι αρεστός στον πατέρα της κοπέλας, ο οποίος θέλει να παντρέψει την Κίτρι με έναν ξιπασμένο ευγενή, τον Γκαμάτσο και γι’ αυτό δεν αποδέχεται τον φτωχό Μπαζίλιο για γαμπρό του.

Δευτέρα 2/10, 21:00
Εισιτήρια: Από 50€. Προπώληση: more.com. 
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0324 1807 

  • Ο Σωκράτης Mάλαμας στο Κατράκειο

Ο Σωκράτης Mάλαμας τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου επιστρέφει στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας για την τελευταία συναυλία της καλοκαιρινής περιοδείας του. Με την Ιουλία Καραπατάκη, τον Πέτρο Μάλαμα και τη μπάντα του θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που έχει όλα όσα αγαπάμε από τον Σωκράτη αλλά και επιλογές από όσα αγαπάει κι εκείνος από την ελληνική δισκογραφία και δεν έχει σταματήσει να τραγουδάει όλα αυτά τα χρόνια.

Δευτέρα 2/10, 21:00
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 15€. Προπώληση: more.com. 
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Μάνου Κατράκη, Κυρά Της Ρώ &, Νίκαια Άγιος Ιωάννης Ρέντης. Τηλέφωνο: 21 3207 5289

  • 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Η σπουδαία κινηματογραφική γιορτή της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει για 29η χρονιά, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου, στους κινηματογράφους Άστορ, Άστυ, Δαναός 1 & 2, Ιντεάλ καθώς και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Παλλάς. 12 μέρες, 3 Διαγωνιστικά Τμήματα, 150 ταινίες, 35 καλεσμένοι, 5 παράλληλες εκδηλώσεις και 8 πάρτυ στο επίσημο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

27/9 – 9/10
Εισιτήρια: 5€ – 7€. Προπώληση: more.com 

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr