Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για κινηματογράφο, εκθέσεις και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Παρακάτω θα βρείτε τις δικές μας προτάσεις για θέατρο, κινηματογράφο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου   

Κινηματογράφος

  • «Midnight Express» στη Ριβιέρα: Η αγαπημένη κινηματογραφική λέσχη επιστρέφει ξανά με μεταμεσονύχτιες προβολές

Ταινία

Η αγαπημένη κινηματογραφική λέσχη «Midnight Express» επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι με μεταμεσονύχτιες προβολές στη Ριβιέρα των Εξαρχείων. Για τον Ιούνιο, κάθε Παρασκευή στις 23:00, ο Άκης Καπράνος έχει ετοιμάσει ένα πρόγραμμα για τη μεγάλη οθόνη, από το πρώτο Rocky και τον Εξορκιστή του 1973 σε επετειακή προβολή, έως την Ευδοκία του Αλέξη Δαμιανού στην αποκατεστημένη κόπια της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις 23:00, θα προβληθεί η ταινία «Happines»: Η πιο μαύρη κωμωδία (;) των 90s, το αριστούργημα του Todd Solondz (μ’ έναν συγκλονιστικό Philip Seymour Hoffman στο ξεκίνημα της καριέρας του) σχεδόν σε προκαλεί να εγκαταλείψεις την αίθουσα.

Παρασκευή 16/6, 23:00
Εισιτήριο: Από 6€. Προπώληση: viva.gr. 
Ριβιέρα, Βαλτετσίου 36, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827

Εκθέσεις

  • «Woodscapes / Erieta Attali On Kengo Kuma»: Έκθεση της πολυβραβευμένης φωτογράφου αρχιτεκτονικής και τοπίου Erieta Attali

Έκθεση

Νέα περιοδική φωτογραφική έκθεση της διεθνώς αναγνωρισμένης και πολυβραβευμένης Ελληνοϊσραηλινής φωτογράφου αρχιτεκτονικής και τοπίου κας Erieta Attali, με τίτλο: «Woodscapes / Erieta Attali On Kengo Kuma», θα παρουσιάζεται από τη 16η Ιουνίου 2023 στους χώρους του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου. Μετά την πολύ επιτυχημένη φωτογραφική έκθεση με τίτλο: Limina, το καλοκαίρι του 2021, η Attali επανέρχεται στο Β.Χ.Μ με μια άλλη έκθεση, η οποία εστιάζει στα ξύλινα αρχιτεκτονικά έργα του Ιάπωνα αρχιτέκτονα Kengo Kuma, που βρίσκονται από τα πιο απόμακρα σημεία της Ιαπωνίας μέχρι το κέντρο της πόλης του Παρισιού. Τα φωτογραφικά πρότζεκτ της Erieta Attali, αναπτύσσονται με πλήθος εικόνων και πολυετή -συχνά- αφοσίωση στο ίδιο θέμα. Ωστόσο, αυτή η δεύτερη έκθεσή της στο ίδιο Μουσείο, μέσα από μια επιλογή δεκαπέντε φωτογραφιών, αποτελεί απόσταγμα του ουσιαστικού προσωπικού της διαλόγου με την αρχιτεκτονική.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιουνίου 2023 έως 31 Οκτωβρίου 2023
Ωράριο:  Δευτέρα: 08:00-20:00, Τρίτη: 13:00-20:00, Τετάρτη-Κυριακή: 08:00-20:00.
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα. Τηλεφωνικό κέντρο-Πληροφορίες: 213 213 9517

Συναυλίες

  • Nightstalker και Fundracar live στην Τεχνόπολη

Οι Nightstalker και οι Fundracar, δύο από τα πιο χαρακτηριστικά συγκροτήματα της underground σκηνής, ενώνουν τις εκρηκτικές τους δυνάμεις για μια μοναδική βραδιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Δύο μπάντες που τους δένει φιλία χρόνων παίρνουν μαζί τους γκαζωμένους και ασταμάτητους Bad Habits βάζοντας στοίχημα να ισοπεδώσουν το κέντρο της πόλης με μια συναυλιακή εμπειρία γεμάτη έκσταση και rock ‘n’ roll ψυχεδέλεια.

Παρασκευή 16/6 στις 20:30
14€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr