Τι θα κάνετε το Σαββατοκύριακο: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

8 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουλίου 2023  

  • Μυστήριο 35 – Αισχύλου Project ^: Ευμενίδες, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου

Η πρώτη εμφάνιση θεσμού για την έννοια του Δικαίου στην ιστορία της Ευρώπης, το έργο που εισήγαγε τον Άρειο Πάγο ως όρο, ως έννοια και ως θεσμό στην ιστορία, οι Ευμενίδες, σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου, έρχονται στο Αμφιθέατρο Παλαιού Ελαιουργείου στις 15 και 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο της δράσης Μυστήριο 35 Αισχύλου Project ^. Ένα έργο παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη γενέτειρα του μεγάλου τραγικού ποιητή, ως ένας άτυπος αλλά εκρηκτικός διάλογος στο πάντοτε ζωντανό και κρίσιμο στα σύγχρονα ζητήματα δικαιοσύνης, ουμανισμού και πολιτικής Αισχύλειο Δράμα.

15, 16/7 στις 21:15
5-15€
Παλαιό Ελαιουργείο – Αμφιθέατρο, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα

  • Κάθε απόπειρα θα καταλήγει σε κομματιασμένα κορμιά και τσακισμένα κόκαλα: Γιαν Μάρτενς και Dance On Ensemble στην Πειραιώς 260

Παράσταση

Εμπνευσμένος από το παγκόσμιο κύμα διαμαρτυρίας και την ανάγκη κοινωνικής αλληλεγγύης και αντίστασης στην κρατική καταστολή, ο πρωτοπόρος Βέλγος χορογράφος και περφόρμερ Γιαν Μάρτενς επανέρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου μετά το 2016 σε συνεργασία αυτή τη φορά με τη βερολινέζικη ομάδα Dance On. Η παράσταση, με τίτλο «Κάθε απόπειρα θα καταλήγει σε κομματιασμένα κορμιά και τσακισμένα κόκαλα», παρουσιάζεται, 14 και 15 Ιουλίου 2023, στην Πειραιώς 260. Βασισμένη στο έντονα ρυθμικό Κοντσέρτο για τσέμπαλο του σύγχρονου Πολωνού συνθέτη Χένρικ Γκουρέτσκι, η χορογραφία δένεται με κομμάτια διαμαρτυρίας από τη δεκαετία του 1960 ως σήμερα από τον Max Roach και την Abbey Lincoln ως το Kae Tempest.

15/7 στις 21:00
Από 5€
Πειραιώς 260 – Χώρος Δ, Καλλιθέα 

  • Λανγκ Λανγκ: Ο σούπερ σταρ του πιάνου για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

O Λανγκ Λανγκ

Ένας πραγματικός σούπερ σταρ της σύγχρονης κλασικής μουσικής, ο Κινέζος πιανίστας Λανγκ Λανγκ, θα βρεθεί στις 15 Ιουλίου στη σκηνή του Ηρωδείου, σε μια συναυλία-ορόσημο για το φετινό καλοκαίρι. Ο κορυφαίος πιανίστας θα ερμηνεύσει το δημοφιλές Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Έντβαρντ Γκριγκ υπό τη διεύθυνση του θρυλικού αρχιμουσικού Κρίστοφ Έσενμπαχ, που ηγείται και της έντονα συναισθηματικής Τέταρτης Συμφωνίας του Τσαϊκόφσκι. Με αυτό το κορυφαίο μουσικό γεγονός η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών γιορτάζει φέτος τα 80 της χρόνια.

15/7 στις 21:00
5-120€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr