ΚΑΙΡΟΣ

Naatu Naatu: Το ινδικό τραγούδι που κέρδισε το Οσκαρ αφήνοντας εκτός Lady Gaga και Rihanna

Οι Rahul Sipligunj and Kaala Bhairava είπαν στην σκηνή το χιτ του Tik Tok φέρνοντας έναν αέρα Bollywood στην σκηνή του Dolby Theater

Ένα ινδικό χορευτικό κομμάτι από μία ινδική ταινία, άγνωστη -ακόμα- στο ευρύ κοινό, κέρδισε το Οσκαρ τραγουδιού στα χθεσινά βραβεία στο Λος Αντζελες, προκαλώντας κάπως την έκπληξη, αφού συνυποψήφιες στην κατηγορία ήταν και δύο παγκόσμιες σταρ, η Lady Gaga με το "Hold My Hand" από την ταινία "Top Gun: Maverick" και η Rihanna με το "Lift me Up", από την ταινία "Black Panther: Wakanda Forever".   

Καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι αναδείχτηκε το χορευτικό «Naatu Naatu» της ταινίας RRR του του S. S. Rajamouli. 

Δείτε ακόμα: Όσκαρ 2023: Η συγκινητική εμφάνιση της Lady Gaga στη σκηνή με το Hold My Hand (βίντεο)

Μάλιστα, πριν την ανακοίνωση του βραβείου, οι ερμηνευτές του τραγουδιού Rahul Sipligunj and Kaala Bhairava είπαν στην σκηνή το χιτ του Tik Tok, φέρνοντας έναν αέρα Bollywood στην σκηνή του Dolby Theater. 

Το τραγούδι έγινε το κορυφαίο meme ταινίας-μουσικής της χρονιάς πέρυσι, καθώς οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησαν τις δικές τους εκδοχές της χορογραφίας "hook step".

Οι δημιουργοί του τραγουδιού, M.M. Ο Keeravani και Chandrabose, δεν είναι οι πρώτοι Ινδοί που κερδίζουν Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερου Τραγουδιού.

Στην τελετή απονομής των Όσκαρ του 2019 το βραβείο απέσπασε το τραγούδι «Jai Ho» από την ταινία «Slumdog Millionaire», με τον συνθέτη A.R. Rahman, o οποίος κέρδισε και το βραβείο Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής. Όμως η ταινία «Slumdog Millionaire» ήταν βρετανική παραγωγή, παρ' ότι διαδραματιζόταν στην Ινδία.

Πηγή: skai.gr