ΚΑΙΡΟΣ

No makeup makeup: Πώς θα πετύχεις το πιο τέλειο φυσικό μακιγιάζ

Αν ψάχνεις ένα μακιγιάζ για το πιο φυσικό αποτέλεσμα συνέχισε να διαβάζεις

Το φυσικό μακιγιάζ θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά μας. Είναι ιδανικό για την καθημερινότητα και μιας που ξεκινάνε και τα σχολεία σήμερα είναι η απόλυτη επιλογή για σένα που θες να δείχνεις περιποιημένη χρησιμοποιώντας μόλις λίγα προίοντα. Ο στόχος είναι να πετύχεις ένα φυσικό μακιγιάζ που να φαίνεται αβίαστο, με διακριτική κάλυψη, υγιές χρώμα και ζουμερά χείλη. Εδώ είναι τα πέντε βασικά βήματα για να πετύχεις το τέλειο no makeup makeup look:

1. Ελαφριά κάλυψη

Αρχίσε με μια ελαφριά κάλυψη που θα εξομαλύνει τον τόνο της επιδερμίδας σας και θα καλύψει μικρές ατέλειες. Αντί για βαριές βάσεις, επέλεξε μια BB κρέμα ή μια ενυδατική κρέμα με χρώμα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα μόνο concealer για να κρύψεις μαύρους κύκλους, σπυράκια ή ερυθρότητα γύρω από τη μύτη.

2. Χρώμα υγείας

Για να προσθέσεις ένα υγιές χρώμα στα μάγουλά σου, χρησιμοποίησε ροζ ρουζ. Οι κρεμώδεις ή υγρές φόρμουλες είναι ιδανικές για ξηρές επιδερμίδες, καθώς προσφέρουν μια φυσική και ομοιόμορφη εφαρμογή. Για λιπαρές επιδερμίδες, προτίμησε πουδρένιες υφές που δεν εντείνουν τη λιπαρότητα. Για επιπλέον λάμψη, εφάρμοσε ένα highlighter σε μορφή στικ στα ζυγωματικά, το τόξο των φρυδιών και τα χείλη για ένα φωτεινό, φυσικό αποτέλεσμα.

3. Τονισμένα φρύδια

Τα ελαφρώς καλλωπισμένα φρύδια μπορούν να αναδείξουν το πρόσωπό σου και να ενισχύσουν την εμφάνιση των ματιών. Χρησιμοποίησε ένα μολύβι φρυδιών για να γεμίσεις κενά και ολοκλήρωσε με ένα διάφανο τζελ για να σταθεροποιήσεις το αποτέλεσμα.

4. Διακριτική ένταση στα μάτια

Απέφυγε τα εντυπωσιακά μακιγιάζ ματιών και επικεντρώσου σε μια διακριτική εμφάνιση. Εφάρμοσε λίγο μαύρη ή καφέ μάσκαρα στις επάνω βλεφαρίδες για να ενισχύσεις τη φωτεινότητα του βλέμματος. Εάν θέλεις ένα ελαφρώς πιο έντονο αποτέλεσμα, χρησιμοποίησε καφέ μολύβι στην εσωτερική γραμμή των ματιών για να δημιουργήσεις την εντύπωση πιο γεμάτων βλεφαρίδων.

5. Ζουμερά χείλη

Για την τελική πινελιά του φυσικού σου look, χρησιμοποίησε ένα lip balm με ελαφρύ χρώμα, ένα διάφανο lip oil ή ένα tint που να ταιριάζει με τον φυσικό τόνο των χειλιών σου. Αυτό θα δώσει έμφαση στα χείλη σου χωρίς να φαίνεται υπερβολικό. Επίσης θα είναι και super ενυδατωμένα!

Beauty tip: Η καλύτερη βάση για ένα φυσικό μακιγιάζ χωρίς βαριά προϊόντα είναι η υγιής και λεία επιδερμίδα. Μην ξεχνάς το αντηλιακό για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και διατήρηση της νεανικότητάς σου. Για τα χείλη, χρησιμοποίησε ένα lip scrub για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και μια ενυδατική μάσκα νύχτας για βαθιά ενυδάτωση.

Πηγή: womenonly