Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 9-10 Σεπτεμβρίου: Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες και εκθέσεις

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, το Σαββατοκύριακο 9-10 Σεπτεμβρίου  

  • Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Παράσταση

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, η παράσταση της «Ηλέκτρας» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής».Ένα σύμπαν που βουλιάζει στην διαφθορά και την αδικία. Ένας κόσμος αντιηρωικός όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και η τάξη των πραγμάτων έχει διασαλευτεί επικίνδυνα. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει να καταγγέλλει στο διηνεκές την ανηθικότητα και την υποκρισία. Η φωνή της αποτελεί μια γενναία και δυναμική πράξη ενεργητικής αντίστασης που ενοχλεί διαρκώς και υπενθυμίζει ακατάπαυστα την ανάγκη για αποκατάσταση της φρικτής αδικίας. Αυτή η εμμονική προσκόλληση στις αρχές και τα ιδανικά της, θα φθείρει αναμφισβήτητα και την ίδια.

Παίζουν: Λένα Παπαληγούρα, Ελισάβετ Μουτάφη, Ιωάννης Παπαζήσης, Στρατής Χατζησταματίου, Εριέττα Μανούρη, Δαυίδ Μαλτέζε, Πάρης Λεόντιος.
Σάββατο 9/9, 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 20 € | 17 € [ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ] . Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη

  • Οι «Τρωάδες», σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη στο Ηρώδειο

Παράσταση

Οι «Τρωάδες», η παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Σουγάρη, παρουσιάζεται την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Ηρώδειο. Σε αναμονή της αναχώρησής τους για την Ελλάδα, οι αιχμάλωτες γυναίκες της Τροίας θρηνούν για την άλωση της πόλης. Μαζί τους η Εκάβη, που περιμένει την ανακοίνωση για τη δική της μοίρα αλλά έρχεται αντιμέτωπη με απανωτές συμφορές: η Πολυξένη σκοτώνεται στον τάφο του Αχιλλέα και η Ανδρομάχη μαθαίνει την απόφαση των Αχαιών να θανατώσουν τον μικρό της γιο, τον Αστυάνακτα. Την ίδια ώρα, η Κασσάνδρα προμηνύει τις καταστροφές που θα βρουν τους Έλληνες στον δρόμο της επιστροφής.

Κυριακή 10/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 8€. Προπώληση: viva.gr. 
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0324 1807

  • Οιδίπους Τύραννος, σε Σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Παράσταση

Μία από τις κορυφαίες αρχαίες τραγωδίες, ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή παρουσιάζεται συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο. Ο Οιδίπους βρίσκεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του, από το οποίο προσπαθεί να ξεφύγει από τότε που γεννήθηκε. Ο χρησμός που έλαβε ο πατέρας του, βασιλιάς της Θήβας, Λάιος, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. Ο Οιδίπους γίνεται εν αγνοία του πατροκτόνος, παντρεύεται τη μητέρα του Ιοκάστη και ανεβαίνει ο ίδιος στον θρόνο της Θήβας. Η τραγική αλήθεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί, επιβεβαιώνοντας ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του.

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Πανάγος Ιωακείμ.
Κυριακή 10/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 17€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»,  Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. Τηλέφωνο: 21 0760 9350

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr