ΚΑΙΡΟΣ

Γιορτή της Μητέρας σήμερα: Ιδέες για να χαρίσετε στη μαμά σας μια ξεχωριστή ημέρα

Ένα φιλί, ένα λουλούδι και λίγα τρυφερά λόγια σε μια κάρτα είναι, ίσως, αυτό που συνήθως λαμβάνει από εσάς. Φέτος, σας προτείνουμε να γίνετε λίγο πιο δημιουργικοί!  

Απολαύστε μαζί ένα πικ-νικ στην παραλία

Ένα καλάθι με τρόφιμα, μία κουβέρτα, ένα ψυγειάκι με πόσιμα και τα καπέλα σας. Οι παραλιακές ζώνες της Αθήνας είναι γεμάτες σημεία στα οποία μπορείτε να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στην πόλη, χωρίς να χρειαστεί να σκαρφαλώσετε ή να περπατήσετε χιλιόμετρα. Γεμίστε το καλάθι με τυριά, ψωμί και κρακεράκια, ντοματάκια, αγγουράκια και ελιές, γεμίστε κι ένα τάπερ με φράουλες λουσμένες σε μέλι και χυμό πορτοκαλιού κι είστε έτοιμες. Ένα μπουκάλι δροσερό ροζέ ταιριάζει με όλα. Αν δεν θέλετε αλκοόλ, βάλτε τσάι ή ό,τι βότανα θέλετε σε μία γυάλινη κανάτα, γεμίστε την με νερό, κλείστε την με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την στον ήλιο για 1-2 ώρες. Μεταφέρετέ την στο ψυγείο ή στο θερμός.

Χαρίστε της άλατα μπάνιου φτιαγμένα από τα χεράκια σας

Κατάλληλος για όλους τους τύπους δέρματος, αυτός ο συνδυασμός υπόσχεται χαλαρωτική, ενυδατική και θεραπευτική δράση. Είναι πολύ εύκολο και διαρκεί έξι μήνες. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • 1 φλ. μαύρο αλάτι
  • 1 φλ. ροδοπέταλα ή και μπουμπούκια
  • 1/4 φλ. λουλούδια λεβάντας
  • 1/4 φλ. χαμομήλι
  • Αιθέριο έλαιο λεβάντας

Πώς το φτιάχνουμε; Αναμειγνύουμε το αλάτι με το χαμομήλι, την λεβάντα και τα λουλούδια και προσθέτουμε 25 σταγόνες αιθέριο έλαιο. Διαλέγουμε ένα γυάλινο βάζο με αεροστεγές σκέπασμα και το στολίζουμε με κορδέλες και αποξηραμένα τριαντάφυλλα. 

Φτιάξτε της λαχταριστά brownies

Η συνταγή φέρει την υπογραφή της ηθοποιού Κάθριν Χέπμπορν και είναι εύκολη, γρήγορη και νοστιμότατη. Το μόνο πρόβλημα είναι να μην τα φάτε πριν τα προσφέρετε στην μητέρα σας.

  • 1/2 φλ. κακάο
  • 1/2 φλ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. χοντροκομμένα καρύδια
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • μία πρέζα αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C. Λιώνουμε το βούτυρο με το κακάο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για λίγο. Αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το αλεύρι, τα καρύδια, το αλάτι και την βανίλια. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά στο μείγμα του βουτύρου/κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στα ξηρά υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Το εσωτερικό τους πρέπει να παραμείνει υγρό.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr