Forrest Gump: Πώς γυρίστηκε η σκηνή στο διάσημο παγκάκι – Βίντεο backstage

Στα πλάνα, ο οσκαρικός Ρόμπερτ Ζεμέκις σκηνοθετεί τον επίσης οσκαρικό Τομ Χανκς, στον εμβληματικό του ρόλο

Ένα βίντεο από τα γυρίσματα της κλασσικής πλέον, οσκαρικής ταινίας «Φόρεστ Γκαμπ» (Forrest Gump) ανέβηκε στο διαδίκτυο και ήδη έχει γίνει viral. 

Στα backstage πλάνα, ο οσκαρικός Ρόμπερτ Ζεμέκις σκηνοθετεί τον επίσης οσκαρικό Τομ Χανκς, στον εμβληματικό του ρόλου. 

Τα γυρίσματα αφορούν μία από τις σκηνές όπου ο Φόρεστ Γκαμπ αφηγείται τη ζωή του καθισμένος στο διάσημο παγκάκι της αφίσας της ταινίας, κρατώντας ένα κουτί σκοκολατάκια και περιμένοντας το λεωφορείο. 

Ο Χανκς λέει τα λόγια του χωρίς ούτε ένα λάθος ενώ ο Ζεμέκις τον παρακολουθεί χωρίς να τον διακόψει. Στη συνέχεια ο Χανκς ζητά συμβουλές από το σκηνοθέτη για το που πρέπει να κοιτάει και πώς να έχει γυρίσει το σώμα του ενώ μιλά. 


Το παγκάκι όπου κάθεται ο Φόρεστ είχε τοποθετηθεί στη Σαβάνα της Τζώρτζια (ΗΠΑ), στην πλατεία Τσίπουα. Σήμερα βρίσκεται στο ιστορικό μουσείο της πόλης για να μην φθαρεί από τις καιρικές συνθήκες.

Η ταινία ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Χόλυγουντ της δεκαετίας του ’90 - απέσπασε έξι Όσκαρ (μεταξύ άλλων και Όσκαρ Καλύτερου Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τον πρωταγωνιστή Τομ Χανκς) και εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 677 εκατομμύρια δολάρια. 

Πηγή: skai.gr