Κλείσιμο

Φεστιβάλ Καννών: Αυτές είναι οι 10 ταινίες που ξεχωρίζουν – Δείτε video

Το 76ο Φεστιβάλ Καννών είναι γεγονός! Επιλέγουμε και σας παρουσιάζουμε τις 10 ταινίες που αξίζουν την προσοχή σας   

Το 76ο Φεστιβάλ Καννών κατέφθασε και θα διαρκέσει από τις 16 έως τις 27 Μαΐου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Ruben Östlund, ο περσινός νικητής του Χρυσού Φοίνικα με την ταινία «Triangle of Sadness». Τα υπόλοιπα μέλη που συμπληρώνουν φέτος την κριτική επιτροπή είναι ο ηθοποιός Paul Dano, η σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος Julia Ducournau, η ηθοποιός Brie Larson, ο ηθοποιός Denis Ménochet, η σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος Rungano Nyoni, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Atiq Rahimi, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Damián Szifrón και η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα Maryam Touzani.

Η φετινή αφίσα του Φεστιβάλ απεικονίζει την Γαλλίδα ηθοποιό Catherine Deneuve– μια φωτογραφία που τράβηξε ο Jack Garofalo κατά τα γυρίσματα της ταινίας  «La Chamade». Τον σχεδιασμό της αφίσας ανέλαβαν ο Lionel Avignon και ο Stefan de Vivies.

H αφίσα του 76ου Φεστιβάλ Καννών

H αφίσα του 76ου Φεστιβάλ Καννών

Η εναρκτήρια ταινία θα είναι το «Jeanne du Barry» της Maïwenn, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Johnny Depp ως Λουδοβίκος IE’. Η ταινία με την οποία πρόκειται να κλείσει το Φεστιβάλ Καννών είναι το «Elemental» του Peter Sohn από την Pixar. 

Οι 10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις Κάννες

  • «Asteroid City» του Wes Anderson: Διαγωνιστικό Τμήμα

Πλοκή: Ένα συνέδριο παρατηρητών ουράνιων σωμάτων πρόκειται να διαταραχθεί λόγω σημαντικών παγκόσμιας κλίμακας γεγονότων. Ο Wes Anderson, δύο χρόνια μετά την τελευταία του ταινία με τίτλο «The French Dispatch», επιστρέφει με το χαρακτηριστικό του στυλ. Αυτή τη φορά, το καστ έχει εκτοξευτεί και αποτελείται από πολλά, μεγάλα ονόματα όπως ο Jason Schwartzman, η Scarlett Johansson, ο Tom Hanks, η Tilda Swinton, ο Jeffrey Wright, ο Bryan Cranston, ο Edward Norton, ο Adrien Brody, ο Steve Carell, η Maya Hawke, η Margot Robbie και ο Willem Dafoe.

  • «The Old Oak» του Ken Loach: Διαγωνιστικό Τμήμα

Πλοκή: Σε μια άλλοτε ένδοξη κοινότητα πριν κλείσουν τα ορυχεία, ο ιδιοκτήτης της τελευταίας παμπ με το όνομα «The Old Oak» παλεύει να την κρατήσει ανοιχτή. Παράλληλα, η κατάσταση είναι έκρυθμη λόγω της εγκατάστασης Σύριων προσφύγων στα άδεια σπίτια.

Παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ Καννών, ο Ken Loach έχει κερδίσει δύο φορές στο παρελθόν τον Χρυσό Φοίνικα με την ταινία «The Wind That Shakes the Barley» το 2006 και με την ταινία «I, Daniel Blake» το 2016- μόλις ένας από τους 10 σκηνοθέτες που έχουν διπλή νίκη του συγκεκριμένου βραβείου! Ωστόσο, ανακοίνωσε πως αυτή θα είναι η τελευταία του ταινία…


Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr