Copycat Killer: Η πρώτη ταϊβανέζικη σειρά του Netflix είνα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ

Όσα μας άρεσαν και όσα δεν μας άρεσαν σε αυτή τη σίγουρα ενδιαφέρουσα παραγωγή 

Βαρεθήκατε κι εσείς να ψάχνετε με τις ώρες στα προτεινόμενα του Netflix; Η απότομη αλλαγή του καιρού, σας άνοιξε την όρεξη για ένα ανατριχιαστικό αστυνομικό θρίλερ; Σε μια από αυτές τις πολύωρες εξερευνήσεις βρέθηκα κι εγώ, μέχρι που μία σειρά μού τράβηξε την προσοχή. Το ταϊβανέζικο Copycat Killer, το οποίο αποτελεί διασκευή του βιβλίου «Copycat» από τον Miyuki Miyabe, είναι μια νέα και πολλά υποσχόμενη προσθήκη στη φαρέτρα της steaming πλατφόρμας.

Η σειρά «Copycat Killer»

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Βρισκόμαστε στην Ταϊπέι του 1997, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με την πρώτη υπόθεση κατά συρροή δολοφόνου στην ιστορία της Ταϊβάν. Ένας δολοφόνος, ο αυτοαποκαλούμενος Noh (στα κινέζικα σημαίνει ταλέντο), απαγάγει νεαρές κοπέλες και τις σκοτώνει, αφού πρώτα τις  υποβάλλει σε αδιανόητα και άρρωστα βασανιστήρια.  Ο Noh, παράλληλα, τρομοκρατεί το κοινό, εισβάλλοντας στις συχνότητες των τηλεοράσεων της πόλης, φορώντας μαύρο κουστούμι και μια πορσελάνινη μάσκα. Ο Guo Hsiao-chi, ο κεντρικός εισαγγελέας και πρωταγωνιστής της σειράς, έχοντας κι αυτός το δικό του σκοτεινό παρελθόν, αφοσιώνεται στην υπόθεση και αναπτύσσει την προσωπική του βεντέτα με τον δολοφόνο. Η σειρά εξελίσσεται σε ένα διεστραμμένο ανθρωποκυνηγητό γεμάτο αναπάντεχες απώλειες, ανατροπές και άρρωστα παιχνίδια.

Θυμίζει λίγο Mindhunter, φανερά επηρεασμένο από το Seven -την αυθεντία στο συγκεκριμένο είδος- όμως κινείται σε πιο mainstream πλαίσια. Τι εννοώ mainstream; Το γνωστό: Ένας δολοφόνος που επιλέγει νεαρές γυναίκες για τα θύματα του, τις οποίες υποβάλλει σε ειδεχθή βασανιστήρια, και στο τέλος τις σκοτώνει με ακόμα πιο αποκρουστικούς τρόπους, προκαλώντας και περιγελώντας, στο αποκορύφωμα, τις οικογένειές τους. Γυναίκες, φυσικά, για να αποδείξει την δύναμη που μπορεί να ασκήσει στο “αδύναμο” φύλο. Λίγο προβλέψιμο.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

TAGS: Σειρά