Τον προηγούμενο μήνα, ψάρεψε, κοντά στο Πόρτλαντ, έναν αστακό του οποίου το χρώμα παρέπεμπε σε ζαχαρωτό. Αν και ακούγεται σαν μια απίστευτη ιστορία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΜακΊνες, είναι η δεύτερη φορά που πιάνει έναν τέτοιο αστακό, απλά αυτή τη φορά ήταν μεγαλύτερος σε μέγεθος και γι αυτό τον κράτησε. Παρόλα αυτά, ο ψαράς δεν σκοπεύει να τον μαγειρέψει.
Το χρώμα του αστακού είναι μωβ, μπλε και ροζ πράγμα που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους αστακούς, όμως, όπως υποστηρίζει ο ψαράς, αν τον μαγειρέψεις θα γίνει και αυτός κόκκινος όπως οι υπόλοιποι. Ο ΜακΊνες κρατάει τον αστακό μέχρι στιγμής σε δικό του μικρό ενυδρείο, ωστόσο, σκοπεύει να τον δωρίσει σε κάποιο άλλο ενυδρείο.
Ο λόγος που ο αστακός αυτός έχει το συγκεκριμένο χρώμα, οφείλεται σε μια γενετική ανωμαλία, η οποία δημιουργεί πρωτεΐνες που προκαλούν τον χρωματισμό αυτόν. Είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο. Για τους αστακούς αυτό είναι ένα εμπόδιο καθώς δεν μπορούν εύκολα να κρυφτούν από τους θηρευτές.
Πηγή: CNN.com
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.