Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Jane Birkin

Ξεκινώντας την καριέρα της ως ηθοποιός, απέκτησε διεθνή φήμη για τη σχέση της εντός και εκτός οθόνης με τον Serge Gainsbourg

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζέιν Μπίρκιν πέθανε σε ηλικία 76 ετών, όπως μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Η αγγλογαλλίδα σταρ, που έδωσε το όνομά της στην τσάντα του σχεδιαστή Hermès Birkin, βρέθηκε στο σπίτι της από τον φροντιστή της, μετέδωσε το BFMTV.

Ξεκινώντας την καριέρα της ως ηθοποιός, απέκτησε διεθνή φήμη για τη σχέση της εντός και εκτός οθόνης με τον Serge Gainsbourg.

Με τον Serge Gainsbourg αποτέλεσαν διάσημο ζευγάρι της παριζιάνικης καλλιτεχνικής ζωής και έγιναν διάσημοι το 1969 με το άλμπουμ Jane Birkin-Serge Gainsbourg, ιδιαίτερα με το τραγούδι «Je t'aime ... moi non plus», ένα αισθησιακό και προκλητικό τραγούδι που είχε παγκόσμια επιτυχία, το οποίο αρχικά ο Gainsbourg είχε γράψει για την ερωμένη του Μπριζίτ Μπαρντό.

Οι Jane Birkin και Charlotte Gainsbourg

Το 1971 γεννήθηκε η κόρη τους, Σαρλότ Γκενσμπούρ, επίσης διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια. Το 1976, η Μπίρκιν εμφανίστηκε στην αμφιλεγόμενη ταινία «Je t'aime moi non plus» σε σκηνοθεσία του Γκενσμπούρ.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε, ενώ συμπρωταγωνιστούσε το 1969 στη γαλλική σατιρική ρομαντική κωμωδία «Slogan». 

Η τσάντα Hermès Birkin

    
Η τραγουδίστρια είχε αναγκαστεί να αναβάλει αρκετές συναυλίες στο Παρίσι που είχαν προγραμματιστεί για τον Μάιο, αφού είχε σπάσει τον ώμο της τον Μάρτιο του 2022, όπως μετέδωσε το BFMTV.

«Ήμουν πάντα αισιόδοξη και συνειδητοποιώ ότι μου παίρνει ακόμα λίγο χρόνο για να μπορέσω να είμαι ξανά στη σκηνή και μαζί σας. Μου αρέσει τόσο πολύ να είμαι μαζί σας», ανέφερε τότε σε δήλωσή της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Birkin (@janebirkinoff)

Ακολούθησαν κι άλλες ακυρώσεις συναυλιών μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη η σταρ τον Σεπτέμβριο του 2021.

Γεννημένη στο Λονδίνο, μετακόμισε στη Γαλλία στα τέλη του '60. Αν και πολιτογραφήθηκε Γαλλίδα είχε πάντα διατηρήσει τη βρετανική προφορά που ήταν αναγνωρίσιμη από τον τόνο της φωνής της. Είχε παντρευτεί τον συνθέτη Τζον Μπάρι με τον οποίο απέκτησε μια κόρη την Κέιτ. Ακολούθησε η σχέση της με τον Serge Gainsbourg με τον οποίο εκτός από προσωπική είχε και επαγγελματική σχέση που την έφερε στην κορυφή των τσαρτ το 1969. 

Κατά τη διάρκεια της σχέσης τους απέκτησαν μια κόρη, τη Σαρλότ Γκένσμπουργκ. Μετά τον χωρισμό τους, η Μπίρκιν μοιράστηκε τη ζωή της με τον σκηνοθέτη Ζακ Ντουλόν με τον οποία απέκτησε, επίσης, μια κόρη.

Η τσάντα Birkin

Το 1981, η ηθοποιός βρισκόταν δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Hermès, Jean-Louis Dumas, σε μια πτήση από το Παρίσι στο Λονδίνο, σύμφωνα με το περιοδικό «L'Officiel». Μετά από μια συζήτηση μεταξύ των δύο για το πόσο δύσκολο ήταν να βρεθεί μια τσάντα που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες της «μητέρας» Τζέιν Μπίρκιν, «γεννήθηκε» η τσάντα Birkin.

Η τσάντα εξελίχθηκε σε σύμβολο κύρους, με κάποιες να ξεπερνούν κατά πολύ τα 10.000 δολάρια (7.638 λίρες).

Το πολυτελές αξεσουάρ έγινε ακόμη και το επίκεντρο ενός επεισοδίου του 2001 της σειράς «Sex and the City», όταν η Samantha, την οποία υποδύεται η Kim Cattrall, πληροφορείται ότι μια Birkin αξίας 4.000 δολαρίων (3.055 λιρών) έχει λίστα αναμονής πέντε ετών.
 

Πηγή: skai.gr