Οι πολυπολιτισμικές φωτογραφίες του Mous Lamrabat σε έκθεση στην Τουλούζη

Οι ράπερ έπρεπε να δημιουργήσουν το δικό τους στυλ, το οποίο ήταν ακόμη πιο μοδάτο. Ήταν σαν να δημιουργούσαν μόδα απ' το τίποτα» εξομολογείται

Για πρώτη φορά φιλοξενείται στη Γαλλία έκθεση του φωτογράφου Mous Lamrabat. Οι όλο χρώμα φωτογραφίες του παρουσιάζονται στην αίθουσα τέχνης Le Château d'Eau της Τουλούζης.

Ο Lamrabat περιγράφει τον εαυτό του ως «πολίτη του κόσμου»: γεννήθηκε στο Μαρόκο και μεγάλωσε και σπούδασε στη Γάνδη του Βελγίου μέσα σε ένα πολύ παραδοσιακό περιβάλλον. Κύρια πηγή έμπνευσής του ήταν η μουσική και το χιπ χοπ. «Τα πάντα ήταν εξωφρενικά. Εκείνη την εποχή, οι φίρμες δεν είχαν ενδιαφέρον για τους ράπερ.

Οι ράπερ έπρεπε να δημιουργήσουν το δικό τους στυλ, το οποίο ήταν ακόμη πιο μοδάτο. Ήταν σαν να δημιουργούσαν μόδα απ' το τίποτα» εξομολογείται.

Αφότου είδε το ντοκιμαντέρ «28 millimeters: Portrait of a Generation» του καλλιτέχνη JR, ο Lamrabat αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στο ντιζάιν και να πιάσει τη φωτογραφία. «Είπα στον εαυτό μου "αύριο πάω στην αγορά για να αγοράσω μια φωτογραφική μηχανή". Ήταν μια Nikon F99, κόστιζε περίπου 40 ευρώ. Ήταν μια κάμερα με φιλμ, αλλά δεν είχα τη δυνατότητα να αγοράσω μια ψηφιακή» λέει.

Ο Lamrabat είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος, χάρη στο Ίντερνετ. Παρότι δεν σπούδασε φωτογραφία, είχε πάντα αγάπη για τη μόδα και τα ενδύματα. Πιστός στο υπόβαθρό του, ιδιοποιείται τις συμβάσεις για να τις υπονομεύσει.

«Ο κόσμος αναζητά νόημα στις φωτογραφίες μου. Το μήνυμα είναι αγάπη, πάντα αγάπη» τονίζει.

Ο Christian Caujolle, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Le Château d'Eau, περιγράφει τη δουλειά του Mous Lamrabat ως «σοβαρά παιγνιώδη, παιχνιδιάρικα σοβαρή» και η επίσκεψη στον λογαριασμό στο Instagram (@mouslamrabat) του φωτογράφου τον δικαιώνει. Η έκθεση ολοκληρώνεται στις 27 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ