Πυροσβέστες – καλλιτέχνες εκθέτουν τα έργα ζωγραφικής τους

Η έκθεση φιλοξενεί εικαστικά έργα πυροσβεστών που προσπαθούν να αποτυπώσουν τις μάχες που δίνουν στο πεδίο αποτελώντας ουσιαστικά μία κατάθεση ψυχής για την καθημερινότητα που βιώνουν

Εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης σε αίθουσα στο Μοναστηράκι η έκθεση «Έργα Ζωής» με πίνακες που φιλοτέχνησαν πυροσβέστες, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Προστατών του Π.Σ. «Τριών Παίδων εν Καμίνω».

Η έκθεση φιλοξενεί εικαστικά έργα πυροσβεστών που προσπαθούν να αποτυπώσουν τις μάχες που δίνουν στο πεδίο αποτελώντας ουσιαστικά μία κατάθεση ψυχής για την καθημερινότητα που βιώνουν.

Η εικαστική έκθεση «ΕΡΓΑ ΖΩΗΣ» που φιλοξενείται στην αίθουσα «Project Gallery», Νορμάνου 3, Μοναστηράκι (εντός στοάς, 1ος όροφος), θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό κατά τις ώρες 13:00 έως 21:00.

«Κατάθεση ψυχής» χαρακτήρισε την έκθεση ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την περηφάνια του για το Πυροσβεστικό Σώμα και τα συγχαρητήριά του σε όσους συμμετείχαν.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, που το ζωγραφικό του έργο «Αετός» φιλοξενείται επίσης στην έκθεση, αφού εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τους συμμετέχοντες σημείωσε: «Ο πυροσβέστης που πολεμάει την ημέρα και την νύχτα με τη φωτιά και το νερό, βρίσκει το χρόνο να ηρεμήσει μέσω της τέχνης. Χαίρομαι που βλέπω τέτοια καλλιτεχνήματα αλλά και που είμαι ανάμεσά σας».

«Εξαιρετική» χαρακτήρισε από την πλευρά του την έκθεση ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Αλέξιος Ράπανος, προσθέτοντας ότι τέτοιες δραστηριότητες αποτελούν βήμα προόδου.

Πηγή: skai.gr