Κλείσιμο

Χαρδαλιάς στον ΣΚΑΪ: Ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι πρέπει να γίνει- Πρέπει να συγκρουστούμε με λογικές και αγκυλώσεις

Επιστρέφω στην αυτοδιοίκηση και στις 66 γειτονιές - Στο τέλος της 5ετίας θέλω να κοιτάξω στα μάτια τους πολίτες και να ξέρουν ότι έκανα ότι είναι δυνατόν- Δεν θεωρώ τη θητεία μου στην περιφέρεια ως βάρδια, ανέφερε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής

Στο τρίπτυχο αντιπλημμυρική- αντιπυρική θωράκιση, κυκλοφοριακό και διαχείριση απορριμμάτων, συνοψίζεται το πρόγραμμα του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, όπως το παρουσίασε μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

«Γυρνάω στην αυτοδιοίκηση και αισθάνομαι ότι έχω εμπειρία. Υπήρξα στον α΄ βαθμό της αυτοδιοίκησης για 20 χρόνια και έχω την εμπειρία του β' βαθμού ως περιφερειακός σύμβουλος και έχω την εμπειρία πώς δουλεύει ο κρατικός μηχανισμός» ανέφερε και πρόσθεσε : «Ξέρω τι πρέπει να κάνω και τι πρέπει να γίνει. Πρέπει να συγκρουστούμε με λογικές και αγκυλώσεις».

Υπογράμμισε ακόμα πως «επιστρέφω στην αυτοδιοίκηση και στις 66 γειτονιές ενώ στο τέλος της 5ετίας να μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τους πολίτες και να ξέρουν ότι έκανα ότι είναι δυνατόν. Δεν θεωρώ τη θητεία μου στην περιφέρεια ως βάρδια».

Απαντώντας σε ερώτηση αν μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της γραφειοκρατίας και των εμπλεκόμενων αρμοδιοτήτων υποστήριξε ότι «για τη λύση ενός προβλήματος, ένας πρέπει να είναι αρμόδιος. Ενας να σχεδιάζει, ένας να υλοποιεί και ένας να λογοδοτεί».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει νομοθετική πρωτοβουλία για την απλοποίηση των διαδικασιών. 

«Πρέπει να θωρακίσουμε αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά την Αττική», σημείωσε αναφέροντας ως παράδειγμα ότι για ένα έργο που αφορά την Αττική, την άδεια πρέπει να την βγάζει η περιφέρεια «Δεν μπορεί να ταξιδεύουν μελέτες», τόνισε ενδεικτικά.

Για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του λεκανοπεδίου, σημείωσε ότι «υπάρχουν μελέτες που βρίσκονται στα συρτάρια και πρέπει να επικαιροποιηθούν», ενώ κατέληξε ότι πρέπει να έρθει μια ισορροπία ώστε να «τελειώσουμε το μοντέλο με τις αγκυλώσεις που κρατάνε στα συρτάρια τις μελέτες».

Πηγή: skai.gr