Ουρές σε εκλογικό κέντρο της Ρόδου, αλλά για τις εκλογές στην... Πολωνία

Μικρή η συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Ρόδο, ουρές Πολωνών για να ψηφίσουν στο προξενείο της Πολωνίας 

Μικρή και στη Ρόδο, όπως σε όλη την Ελλάδα είναι η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ωστόσο, σε ένα εκλογικό κέντρο, αυτό που στήθηκε στο προξενείο της Πολωνίας στη Ρόδο οι ψηφοφόροι χρειάστηκε να κάνουν μεγάλη υπομονή στην ουρά, για να ψηφίσουν για τις εθνικές τους εκλογές.

Όπως γράφει ο δημοσιογράφος Γιώργος Ζαχαριάδης, «εκλογές έχουμε και σήμερα στη Ρόδο για το Δήμο, όπως  και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Η συμμετοχή μικρή. Απογοητευτική, ίσως και αναμενόμενη για πολλούς και διαφόρους λόγους. 
  Όμως εκλογές  διεξάγονται σήμερα και στην Πολωνία. Εκεί, η  συμμετοχή προβλέπεται μεγάλη ,εάν λάβουμε υπόψη μας αυτό που συμβαίνει τώρα στη Ρόδο, όπου εκατοντάδες Πολωνοί παραμένουν στην ουρά επί ώρες από το πρωί για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
   Στη Ρόδο λειτουργεί προξενείο της Πολωνίας με πρόξενο την κ.Κατερίνα Ασπράκη και ήδη βρίσκονται στο νησί εκπρόσωποι της πρεσβείας από την Αθήνα για να διενεργήσουν τις εκλογές..
   Υπολογίζεται ότι θα ψηφίσουν συνολικά 1.150 Πολωνοί από τους οποίους οι 400 είναι κάτοικοι Ρόδου, 150 που ήρθαν από την Κω και ένας αριθμός Πολωνών ψηφοφόρων που ταξίδεψαν από τα παράλια της  Τουρκίας. Επίσης ψηφίζουν και Πολωνοί που κάνουν διακοπές στη Ρόδο, αφού προηγουμένως φρόντισαν πριν φύγουναπό την πατρίδα τους, να τακτοποιήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες !...
   Οι Πολωνοί ψφίζουν σήμερα για την εκλογή βουλευτών, γερουσιαστών και παράλληλα για δημοψήφισμα που αφορά τέσσερα εθνικά θέματα: 
1.- Εάν εγκρίνουν την πώληση πλουτοπαραγωγικών πόρων και οργανισμών της χώρας.
2.- Εάν θα δεχθούν μετανάστες στη χώρα τους.
3.- Τα όρια συνταξιοδότησης και 
4.- Εάν συμφωνούν με το άνοιγμα των συνόρων με την Λευκορωσία.»

Οι φωτογραφίες των Πολωνών στην ουρά είναι έξω από το προξενείο της Πολωνίας στη Ρόδο επί της οδού Λοχαγού Φανουράκη και η τρίτη από εκλογικό τμήμα της πόλης για την ανάδειξη δημάρχου Ρόδου.

Πολωνία εκλογές Ρόδος

Ρόδος- Πολωνία

Ρόδος

Πηγή: skai.gr