Νίκη Τσιριγώτη- Υποψήφια δήμαρχος Μυτιλήνης: Χρέος μας να είμαστε δίπλα στους δημότες

Όπως λέει η παράταξη με την οποία είναι υποψήφια δήμαρχος είναι «η μοναδική επιλογή ώστε η δημοτική αρχή να βρίσκεται δίπλα στους δημότες και στα συμφέροντα τους».

Η Νίκη Τσιριγώτη είναι δικηγόρος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης εκλεγμένη με την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της οποίας είναι επικεφαλής στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Όπως λέει η παράταξη με την οποία είναι υποψήφια δήμαρχος είναι «η μοναδική επιλογή ώστε η δημοτική αρχή να βρίσκεται δίπλα στους δημότες και στα συμφέροντα τους».

Ερ. Τι το διαφορετικό έχετε να πείτε σε σχέση με τους άλλους υποψηφίους δημάρχους;

Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Μυτιλήνης στηρίζεται από το ΚΚΕ και σε αυτήν συμμετέχουν και αγωνιστές προερχόμενοι από άλλους χώρους. Αυτό είναι και εκείνο που την κάνει να είναι ανεξάρτητη από επιχειρηματικά συμφέροντα και αδέσμευτη από κυβερνητικές δεσμεύσεις. Είναι η μοναδική επιλογή ώστε η δημοτική αρχή να βρίσκεται δίπλα στους δημότες και στα συμφέροντα τους. Αυτό αποδείχτηκε όπου ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου, όπως στον Δήμο της Πάτρας.

Αυτό μας ξεχωρίζει από τους άλλους υποψηφίους που δεν διαφέρουν σε τίποτα μεταξύ τους. Άλλωστε έχουν δοκιμαστεί σε θέσεις ευθύνης και έχουν συνεργαστεί άψογα μέχρι τώρα στην υλοποίηση των κατευθύνσεων της κυβέρνησης ως αντιπεριφερειάρχες της ίδιας περιφερειακής αρχής του κ. Μουτζούρη.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης κάνει τη διαφορά, γιατί είναι ένα ψηφοδέλτιο καθαρό, με αγωνιστές και αγωνίστριες της καθημερινότητας, που διεκδικεί πλήρη κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών του δήμου και αντιπαλεύει την ανταποδοτικότητα σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Είμαστε η μοναδική παράταξη που τάχτηκε και τάσσεται ενάντια σε όλες τις δομές -φυλακές προσφύγων/μεταναστών και στο αίσχος που χτίζεται στη Βάστρια, μάχεται για να μη γίνει το νησί μας φυλακή προσφύγων/μεταναστών της ΕΕ, που δεν δέχεται να είναι το Αιγαίο υγρός τάφος, που εκφράζει τον αγώνα ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Ερ. Ποιο κατά τη γνώμη σας είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου Μυτιλήνης; Τι θα κάνετε για να το αντιμετωπίσετε;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του δήμου είναι ότι οι μέχρι τώρα δημοτικές Αρχές δεν έβαλαν τις ανάγκες των δημοτών σε προτεραιότητα, αλλά αντίθετα υλοποίησαν όλα τα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες του δήμου να έχουν απαξιωθεί, η καθαριότητα στην πόλη και στα χωριά να είναι ελλιπής, τα πάρκα της πόλης να είναι σχεδόν εγκαταλελειμμένα, οι ελεύθεροι χώροι ελάχιστοι και αναξιοποίητοι, τα δημοτικά τέλη υψηλά, το οδικό δίκτυο (αστικό και αγροτικό) σε άσχημη κατάσταση, το δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης να είναι πεπαλαιωμένο, τα χωριά σχεδόν έρημα, οι νέοι χωρίς δουλειά να αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, τα ΑΜΕΑ να έχουν να αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα στην πρόσβαση στην παιδεία και αλλά και γενικά στην καθημερινότητά τους κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί χρέος της να βελτιώσει όλα τα παραπάνω, έχοντας τα σε πρώτη προτεραιότητα και είναι σίγουρο ότι θα το πράξει όπως έγινε και στην Πάτρα με τον κομμουνιστή δήμαρχο Κώστα Πελετίδη και τους αγωνιστές δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης του δήμου.

Ερ. Πώς ονειρεύεστε την πόλη και τα χωριά του δήμου σε πέντε χρόνια σε περίπτωση που εκλεγείτε;

Σίγουρα όχι όπως είναι σήμερα, αλλά αντίθετα με πιο σύγχρονες υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, με δωρεάν πρόσβαση για όλους, με πιο σύγχρονες σχολικές υποδομές, με αξιοποιημένους χώρους πρασίνου και παιδικές χαρές.

Με υπηρεσίες με προσωπικό με δικαιώματα, με ίδια μηχανήματα ώστε να εκτελούνται οι εργασίες από τον δήμο και να εξοικονομούνται χρήματα για τις ανάγκες του λαού του δήμου.

Με πιο καθαρές γειτονιές και χωριά, με αγρότες που θα μπορούνε να πάνε στα χωράφια τους και να τα καλλιεργήσουν. Με ανθρώπους χαμογελαστούς, με τους οικονομικά αδύναμους πιο ανακουφισμένους, με λιγότερους φτωχούς.

Γιατί εμείς θέλουμε έναν όμορφο δήμο κι όμορφος δήμος είναι οι άνθρωποί του, οι εργαζόμενοί του, τα παιδιά του, είναι ο δήμος που δεν έχει ανεργία, που δεν έχει παιδιά στην εξάρτηση. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και θα βάλουμε ένα λιθαράκι σ' αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ