ΚΑΙΡΟΣ

Μπακογιάννης στον ΣΚΑΪ 100,3: Δίνουμε ανυποχώρητα τη μάχη της νομιμότητας στην Αθήνα

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Για τα τραπεζοκαθίσματα: Έχουμε σφραγίσει δεκάδες μαγαζιά - Κερδίζεται και η μάχη νοοτροπίας, είναι μεγάλος οπαδός της νομιμότητας η Αθήνα δεν μπορεί να είναι ό,τι να ναι, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε ότι  ο Δήμος στο παρελθόν ήταν έρμαιο μικροσυμφερόντων - Η περισσότερη σκόνη για τον Κασιδιάρη σηκώνεται στα ΜΜΕ είπε ο κ.Μπακογιάννης

«Την λέξη συνυποψήφιος εγώ δεν θα την χρησιμοποιούσα για τον Κασιδιάρη με την ίδια άνεση με άλλους συνυποψήφιους μου, πρέπει να κάνουμε μια διάκριση ανάμεσα σε εμάς που στηρίζουμε και στηριζόμαστε από το δημοκρατικό τόξο και στους εγκληματίες» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Προσθεσε πως «εμείς με τον Κασιδιάρη δίνουμε μια μάχη από το 2018 ως παράταξη, στο «Αθήνα Ψηλά», από την προεκλογική εκστρατεία που κάναμε το 2019».

«Γίνεται πολλή συζήτηση. Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος καταλήγουμε να του κάνουμε διαφήμιση και ίσως εμείς οι ίδιοι εκτρέφουμε το τέρας» σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης.  

Πρόσθεσε ότι «η καλύτερη απάντηση στους ναζί, αν θέλουμε πραγματικά να διώξουμε τον φόβο και το μίσος και τη βία και να μην τα εργαλειοποιούμε για να πετύχουμε άλλες πολιτικές μας σκοπιμότητες, τότε θα πρέπει να επενδύσουμε με την δουλειά μας στην ποιότητα ζωής των Αθηναίων, είτε είναι τα νέα πολυιατρεία τα οποία έγιναν 7 και αναβαθμίζονται από ιατρεία σε πολυιατρεία και έχουν εξυπηρετήσει πάνω από 400.000 ανθρώπους, είτε τα σχολεία μας, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπου ένα παιδάκι από 4 έως 6 μπορεί να πάει σε σχολείο, μιλάμε για 1.300 οικογένειες σε όλη την Αθήνα».

Ο κ.Μπακογιάννης επέμεινε στη μάχη της νομιμότητας στην Αθήνα, λέγοντας χαρακτηριστικά: Όπως ξέρετε εγώ είμαι πάρα πολύ μεγάλος οπαδός της νομιμότητας. Θεωρώ ότι η Αθηνά δεν μπορεί να είναι η πόλη του ό,τι να ναι. Πρέπει να είναι μία πόλη με αρχή, μέση και τέλος. Και αυτό βεβαίως απαιτεί έναν Δήμο ο οποίος να μη διστάζει, να μη φοβάται και να αναλαμβάνει και το πολιτικό κόστος. Γιατί πολλές φορές στο παρελθόν ο δήμος ήταν έρμαιο μικροσυμφερόντων και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο τώρα από αυτό. Εμείς είμαστε εκεί και δίνουμε τη μάχη. Είμαστε επιπλέον και πιο εξοπλισμένοι, γιατί έχουμε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση πριν τις εθνικές εκλογές. Και ψηφίστηκε, μπορώ να το πω πολύ ανοιχτά, και μετά από δική μας παρότρυνση. Μέχρι τώρα τι γινόταν; Εάν ένα μαγαζί παρανομούσε συστηματικά, εσύ μπορούσες να πας και να του βάλεις ένα πρόστιμο. Έλα όμως που το πρόστιμο πολλές φορές είναι μικρότερο από το όποιο έσοδο. Το επόμενο βήμα ήταν ότι πηγαίναμε και κάναμε κατάσχεση και σηκώναμε τα τραπεζοκαθίσματα. Αλλά και πάλι διαπιστώνουμε ότι πολλές φορές τα έσοδα ήταν περισσότερα, μεγαλύτερο από το κόστος των τραπεζοκαθισμάτων, για αυτό και τα αντικαθιστούσαν σε χρόνο DT. Πλέον, από τον Μάρτη περίπου και μετά, έχουμε την δυνατότητα να σφραγίζουμε το κατάστημα και αυτό πονάει. Για κάποιες μέρες προφανώς, δεν μπορούμε να το κλείσουμε, γιατί θα ήταν παράλογο να το κλείναμε εντελώς. Αλλά ξέρετε την σφράγιση την νιώθει ο άλλος. Και επειδή όταν το κάναμε στην αρχή μας λέγανε «μα δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνετε ποτέ εσείς αυτό, δεν έχουν ξαναγίνει αυτά στην Αθήνα». Έχουμε σφραγίσει δεκάδες μαγαζιά και αυτό το οποίο βλέπουμε είναι ότι σιγά-σιγά, γιατί καταλαβαίνετε ότι είναι και μία μάχη νοοτροπίας, επέρχεται μία κάποια συμμόρφωση που μας δημιουργεί αισιοδοξία, εφόσον επιμείνουμε σε αυτή τη γραμμή. Αν αρχίσουμε να κάνουμε νερά και να κάνουμε μπροστά - πίσω, το χάσαμε το παιχνίδι. 

Η περισσότερη  σκόνη για τον  Κασιδιάρη σηκώνεται στα ΜΜΕ


  Με τον Κασιδιάρη, είπε ο κ.Μπακογιάννης,  εμείς δίνουμε μία μάχη από το 2018, ως παράταξη. Και αναφέρομαι στο «Αθήνα Ψηλά». Από την προεκλογική εκστρατεία δηλαδή που κάναμε για το 2019. Και ξέρετε νομίζω επειδή ακόμα και οι πιο σφοδροί επικριτές μου μου αναγνωρίζουν ότι ως δήμαρχος ξέρω πολύ καλά την πόλη, αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι γίνεται μεγαλύτερη συζήτηση, περισσότερος θόρυβος, περισσότερη σκόνη σηκώνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης απ' ό,τι στις γειτονιές. Και πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος καταλήγουμε χωρίς να το θέλουμε να του κάνουμε διαφήμιση και εμείς οι ίδιοι να εκθρέφουμε το τέρας. 

Διότι η καλύτερη απάντηση στους ναζί ή να το πω αλλιώς, αν θέλουμε πραγματικά να διώξουμε τον φόβο και το μίσος και την βία και να μην εργαλειοποιούμε για να πετύχουμε άλλες πολιτικές μας σκοπιμότητες, τότε θα πρέπει να επενδύσουμε με τη δουλειά μας στην ποιότητα ζωής των Αθηναίων. Είτε είναι τα νέα πολυιατρεία επιτέλους γίνανε αυτά και αναβαθμίζονται από ιατρεία σε πολυιατρεία, σκεφτείτε ότι έχουμε εξυπηρετήσει πάνω από 300.000 ανθρώπους. Είτε είναι τα σχολεία μας, οι βρεφονηπιακοί μας σταθμοί, όπου πια ένα παιδάκι από 4 μέχρι 6 μπορεί να πάει σε σχολείο, μιλάμε για 1.300 οικογένειες σε όλη την Αθήνα. Είτε είναι οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Γιατί πάνω από όλα εμείς τι θέλουμε να κάνουμε; Θέλουμε να στήσουμε μία νέα κοινωνική συνείδηση και να δείξουμε στην πράξη ότι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον και θέλουμε ο ένας τον άλλον. 

Ο κ.Μπακογιάννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δημιουργία 100 νέων θέσεων πάρκινγκ στο υπόγειο πάρκινγκ της Κλαυθμώνος: «Να προσθέσω πολύ γρήγορα κάτι, γιατί είναι χρηστικό και λειτουργικό. Γιατί έχουμε ένα τεράστιο ζήτημα όπως ξέρετε, όλοι το ζούμε, με το κυκλοφοριακό και την στάθμευση. Να πω ότι πλέον - εμείς ξέρετε έχουμε δύο πάρκινγκ, ένα πάρκινγκ στη Βαρβάκειο και ένα στην Κλαυθμώνος - στην Κλαυθμώνος έχουμε προσθέσει άλλες 100 θέσεις πάρκινγκ, νόμιμες. Και έτσι έχουμε φτάσει αισίως στις 515 και με πολύ λογικό αντίτιμο.  Αν μη τι άλλο μπορούμε να πάρουμε κάποιες μικρές ανάσες, για όσους ψάχνουν θέση στο κέντρο της πόλης».

 

 

Πηγή: skai.gr