ΚΑΙΡΟΣ

Κρίστη Αγαπητού: Οι πολίτες θέλουν, εμείς μπορούμε να φέρουμε τη Δημοτική  Αλλαγή στο Χαλάνδρι

Ο Δήμος πρέπει να αποκτήσει τις σωστές προτεραιότητες τονίζει η υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου

Της Κρίστης Αγαπητού*


Το Χαλάνδρι που αγαπάμε αδυνατεί, εδώ και χρόνια, να αξιοποιήσει σύγχρονες, καινοτόμες πολιτικές, που επιλύουν προβλήματα της καθημερινότητας και προσθέτουν αξία στη ζωή των κατοίκων του. 

Ο ιδεολογικός αναχρονισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στο αίτημα της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας για αλλαγή. Το Χαλάνδρι αξίζει περισσότερα. Με γνώση και σχέδιο μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη, βιώσιμη και ανθρώπινη πόλη. 

Ο Δήμος πρέπει να αποκτήσει τις σωστές προτεραιότητες. 

Το Χαλάνδρι χρειάζεται να γίνει μια πόλη πιο φιλική στις μετακινήσεις: με ένα δίκτυο πεζοδρομίων, στο οποίο όλοι μπορούν να περπατούν με ασφάλεια και χωρίς εμπόδια, εσωτερικό οδικό δίκτυο το οποίο συντηρείται συστηματικά σε ετήσια βάση και όχι λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, υποδομές προσβασιμότητας, που σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών με κινητικά προβλήματα, νέους υπόγειους χώρους στάθμευσης και σύγχρονα, λειτουργικά συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης. 

Χρειάζεται να γίνει μια πόλη πιο πράσινη και βιώσιμη: προστατεύοντας τον οικιστικό χαρακτήρα κάθε γειτονιάς, αποκτώντας περισσότερο πράσινο, κοινόχρηστους χώρους και πάρκα τσέπης,  μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα όλων των κτιρίων, χρησιμοποιώντας βιοκλιματικά υλικά για τα δημοτικά έργα, ενισχύοντας την ανακύκλωση, ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον και να μειωθεί για όλους το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Χρειάζεται να νοιαστεί και να στηρίξει αποτελεσματικά τους ανθρώπους του: να βοηθήσει παιδιά από ευάλωτες οικογένειες, ώστε να αποκτήσουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση, να σταθεί δίπλα στην εργαζόμενη οικογένεια με νέες δομές, διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών και σύγχρονες παιδικές χαρές, να βοηθήσει άνεργους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους, ώστε να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, να στηρίξει τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους, να παρέχει στα άτομα τρίτης ηλικίας ποιοτικές επιλογές για ενεργό συμμετοχή στον πολιτισμό, στην ψυχαγωγία, στη δια βίου μάθηση. 

Χρειάζεται να γίνει μια έξυπνη, ψηφιακή πόλη: να αξιοποιήσει νέα εργαλεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών, την προώθηση της διαβούλευσης και της λογοδοσίας, να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, με περισσότερο φως στις γειτονιές, 24ωρη φύλαξη των κοινόχρηστων χώρων και ειδική εφαρμογή, για την  άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και των δημοτικών αρχών, σε περίπτωση ανάγκης. 

Το Χαλάνδρι χρειάζεται να ενισχύσει την πολιτιστική και αθλητική του ταυτότητα, βελτιώνοντας τις υποδομές και τις υπηρεσίες του, στηρίζοντας τοπικούς φορείς, αξιοποιώντας καταξιωμένους ανθρώπους του αθλητισμού και του πολιτισμού, που μένουν στην πόλη. Χρειάζεται, τέλος, να αποκτήσει ολοκληρωμένο σχεδιασμό και μελέτες, για να αξιοποιήσει νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και να υλοποιήσει χρήσιμα έργα για την πόλη και τους δημότες. 

Όλες αυτές οι προτεραιότητες μπορούν να υπηρετηθούν στην πράξη, με συγκεκριμένες πολιτικές και με εφαρμογή καλών  πρακτικών από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχουμε τη γνώση, το σχέδιο, αλλά και μια ικανή ομάδα, για να υλοποιήσουμε κάθε μια από τις δεσμεύσεις μας.   

* H Κρίστη Αγαπητού είναι υποψήφια δήμαρχος Χαλανδρίου
 

Πηγή: skai.gr