ΚΑΙΡΟΣ

Η ιστορία εξαφάνισης της Δήμητρας που γεννήθηκε Δημήτρης:Η κακοποίηση, η απόρριψη και το ψυχιατρείο (vid)

Συναγερμός έχει σημάνει για την εξαφάνιση του 64χρονου Δημήτρη με καταγωγή από την Μυτιλήνη που αγνοείται από τις 6 Απριλίου.

Ο 64χρονος χάθηκε από την περιοχή του ΨΝΑ Δρομοκαίτειου.

Ο Δημήτρης συνήθιζε να φορά γυναικεία ρούχα. Είναι διεμφυλικός, και γνωστός στην τοπική κοινωνία ως «Δήμητρα».

Έχει εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ της Τζέλης Χατζηδημητρίου αναφέροντας ότι το όνομά του είναι Δημήτρης καθώς και ότι από μικρός κατάλαβε ότι είναι γυναίκα.

Μυτιληνιός της Αθήνας που έμαθε ότι αγνοείται ο 64χρονος Δημήτρης Καλογιάννης από την Σκάλας Συκαμνιάς μετέβη χτες στη Χαλκίδα, όπου επιχειρηματίας της περιοχής είχε δηλώσει ότι τον είδε, για να διαπιστώσει ότι τελικά ήταν άλλο άτομο που του έμοιαζε πολύ.

Θυμίζουμε ότι από τη Χαλκίδα ο επιχειρηματίας Θεοδόσης Γεωργουλόπουλος κάλεσε την Τετάρτη την Γραμμή Ζωής και ανέφερε ότι έπεσε πάνω στον άνθρωπο που είχε δει στην τηλεόραση μετά την ενεργοποίηση του κοινωνικού συναγερμού Silver Alert για την ανεύρεση του, τον Δημήτρη από τη Σκάλα Συκαμνιάς.

Συντοπίτης του αγνοούμενου, μίλησε με το άτομο που του έμοιαζε, ειδοποίησε και τη «Γραμμή Ζωής» που έχει σημάνει Silver Alert από το απόγευμα της Τετάρτης 26 Μαϊου όταν και ειδοποιήθηκε από συγγενείς του Δημήτρη ότι εκείνος αγνοείται από τις 6 Απριλίου. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέθεσε στο «Νησί», ο εν λόγω κύριος που μοιάζει στον Δημήτρη ήταν πολύ συνεργάσιμος, έδειξε την ταυτότητά του και εξακριβώθηκε και από την αστυνομία ότι είναι άλλο πρόσωπο και μάλιστα ευχήθηκε να βρεθεί ο Δημήτρης.

Οι έρευνες τώρα σύμφωνα με διαφορετικές πηγές επικεντρώνονται στην περιοχή των Εξαρχείων στην Αθήνα.

 

 

Η πικρή ζωή της Δήμητρας που γεννήθηκε Δημήτρης

Άτομο ευχάριστο, καλοκάγαθο με ιδιαίτερη προσωπικότητα, ο Δημήτρης, γυναίκα που γεννήθηκε σε αντρικό σώμα, μίλησε στο ντοκιμαντέρ για την ζωή του, τα παιδικά του χρόνια, τις απογοητεύσεις και τις κακουχίες που βίωσε, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι γονείς του τον αγαπούσαν μεν, του συμπεριφέρονταν σαν ζώο δε, βάζοντας για πολλά χρόνια χάπια στο φαγητό του εν αγνοία του.

Ο 64χρονος, έχοντας γεννηθεί σε μια κλειστή κοινωνία σε συντηρητικές εποχές έζησε μια πολύ δύσκολη ζωή, γινόμενος όχι μόνο αποδέκτης ρατσιστικών και χλεβαστικών σχολίων αλλά και βίαιων επιθέσεων μέχρι και πρόσφατα.

Χαρακτηριστικά στις 28/12 υπήρξε θύμα απίστευτης βαρβαρότητας, περιστατικό το οποίο δυστυχώς, όπως αναφέρει το νησί δεν ήταν το μοναδικό που είχε βιώσει.

Oμάδα νέων, παιδιών αγοριών και κοριτσιών ακόμα και 12 έως 14 ετών με λογικές συμμορίας εισέβαλλαν στο σπίτι του και επιδόθηκαν σε απρέπειες, τις  οποίες κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα και ανέβασαν στο διαδίκτυο

Μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής μιλάνε για πολύ οξυμένες σχέσεις μεταξύ των δυο πλευρών οι οποίες από μεριάς των ανηλίκων έχουν χαρακτηριστικά βεντέτας. 

Ο Δημήτρης βρίσκονταν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο, τρεις μήνες μετά το περιστατικό με αποτέλεσμα να ασχοληθούν μαζί του πολλοί φορείς και οργανώσεις.

Η Ελένη Μαρμαρινού, φίλη του, ανέφερε στο «Νησί» ότι δεν ήθελε να μπει ποτέ σε Ίδρυμα, καθώς είναι ένα άτομο που δεν έχει επιτεθεί ποτέ σε κάποιον.

Ωστόσο αναγνώρισε ότι πρέπει να του παρασχεθεί βοήθεια ενώ, και οι συγγενείς του ανησυχούσαν για το κατά πόσο μπορεί ο ίδιος να φροντίσει τον εαυτό του.

Μετά το συμβάν, οι συγγενείς του προχώρησαν σε αναζήτηση βοήθειας. Η κ. Μαρμαρινού αναφέρει ότι σημαντική αρωγός για να βοηθηθεί ο Δημήτρης ήταν η ψυχίατρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Φανή Πατρίκη. 

Χέρι βοηθείας για το προσφυγικό

Ο Δημήτρης είχε ευαισθητοποιηθεί και κινητοποιηθεί για να συνδράμει στην κρίση του προσφυγικού το 2015.

Βοήθησε πολύ τους πρόσφυγες που κατέφταναν στις ακτές της Συκαμνιάς με αποτέλεσμα να έχει γίνει ήδη γνωστός από την αλληλέγγυα προσφορά του.

Η εικόνα του να τριγυρίζει θλιμμένος με το αγαπημένο του ροζ φόρεμα, έκανε κάποιους να ενδιαφερθούν και για την σκληρή ιστορία του.

Πολλοί τον έχουν δει να περνάει με γυναικεία ρούχα στη Σκάλα, σπάνια, έδιναν σημασία.

Στα τέλη του 2015, η Καναδή Ρόρι Αουρόρα Ρίτσαρντς που είχε επισκεφτεί την Λέσβο για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, εντυπωσιάστηκε από αυτή την ιστορία και μαζί με τον φωτογράφο Τορμπτζορν Στένμπεργκ, αποφάσισαν να μιλήσουν μαζί του και να τον φωτογραφήσουν.

Πήγαν για ρεβεγιόν Χριστουγέννων στο σπίτι της και κατέγραψαν την κουβέντα τους, η οποία δημοσιεύτηκε στα αγγλικά, στο Pappas Post.

«Νιώθεις άντρας ή γυναίκα;» ρώτησαν αρχικά για να ξέρουν πώς να την αποκαλούν από κει και πέρα.

«Γυναίκα» ήταν απάντηση, «και το όνομά μου είναι Δημήτρης».

ΠΗΓΗ: ΝΗΣΙ- SKAIGR

TAGS: Λέσβος