Οι αρχές που ήρθαν σε επαφή με το Twitter για κάποιον από τους δύο παραπάνω λόγους ανήκαν σε 30 χώρες από όλο τον κόσμο, με την πλειονότητα των αιτημάτων να προέρχεται από τις ΗΠΑ – και πιο συγκεκριμένα, τα 815 από τα 1.009.
Η δεύτερη έκθεση διαφάνειας αναρτήθηκε στο σάιτ transparency.twitter.com και καλύπτει τη χρονική περίοδο από την 1 Ιουλίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2012. Σύμφωνα με το Twitter, η δημοσίευσή της έχει σκοπό να «προωθήσει το ελεύθερο και ασφαλές ίντερνετ».
Η στάση που τήρησε το κοινωνικό δίκτυο στα αιτήσεις των αρχών ποικίλλει από χώρα σε χώρα. Στην περίπτωση της Ελλάδας, για παράδειγμα, δεν ικανοποίησε κανένα αίτημα, κάτι που έκανε και στην Γαλλία, τη Γερμανία ή την Τουρκία. Αντίθετα, τις περισσότερες φορές συνεργάστηκε με τις αμερικανικές αρχές, ικανοποιώντας το 69% των αιτημάτων τους.
Αυτός είναι και ο λόγος που η έκθεση παραθέτει περισσότερες λεπτομέρειες για τις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως στο 60% των περιπτώσεων προήλθαν από δικαστήρια. Η πάγια τακτική του Twitter είναι να ενημερώνει τους χρήστες για το ότι ζητήθηκαν στα στοιχεία τους, εκτός εάν το απαγορεύει η απόφαση του δικαστηρίου. Κάτι που συνέβη στο 20% των περιπτώσεων.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.