Η χρηματική αποζημίωση είναι μικρότερη από το 50% του ποσού που διεκδικούσε η Apple, ωστόσο η ευρύτερη σημασία της ετυμηγορίας δεν μπορεί να υποτιμηθεί στο πλαίσιο του «πολέμου» ευρεσιτεχνίας που μαίνεται στην παγκόσμια αγορά «έξυπνων» συσκευών και τηλεφώνων. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δικαστής έχει το δικαίωμα έως και να τριπλασιάσει την αποζημίωση που επιδίκασαν οι ένορκοι, δίνοντας τεράστιες διαστάσεις στη νίκη της Apple.
Ωστόσο, η Samsung δεν φαίνεται διατεθειμένη να αποδεχτεί την ετυμηγορία, έχοντας ήδη γνωστοποιήσει ότι προτίθεται να προσφύγει κατά της απόφασης, και συμπληρώνοντας δηκτικά πως «η σημερινή ετυμηγορία δεν πρέπει να θεωρείται ως νίκη για την Apple, αλλά ως ήττα για τον αμερικανό καταναλωτή». «Η απόφαση θα οδηγήσει σε λιγότερες επιλογές, λιγότερη καινοτομία και δυνητικά υψηλότερες τιμές» καταλήγει η ανακοίνωση της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.
Πέραν των έξι πατεντών, η Samsung κρίθηκε ένοχη και για την αντιγραφή της «εμπορικής ένδυσης» (εμφάνιση των συσκευών) των προϊόντων της Apple και την οικειοποίηση της τεχνολογίας rubberbanding, δηλαδή του ιδιόμορφου τρόπου με τον οποίο η οθόνη των συσκευών iPhone και iPad «αναπηδά» όταν ο χρήστης φτάνει στο τέλος ενός αρχείου.
Βεβαίως, η επίμαχη απόφαση δεν είναι παρά η πρώτη πράξη ενός νομικού δράματος εκτυλίσσεται δικαστικά σε τέσσερις ηπείρους, με έπαθλο την αγορά «έξυπνων συσκευών» αξίας 219,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκτίμηση του πρακτορείου Bloomberg.
Η σύγκρουση ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011, όταν η Apple μήνυσε τη Samsung στην Καλιφόρνια. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν υποθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη), την Αυστραλία (Ωκεανία) και τη Νότια Κορέα (Ασία). Πηγή: Επιμέλεια: Μαράκης Αλέξανδρος
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.