To viral βίντεο με το κατηγορητήριο YouTuber κατά του κόμματος της Μέρκελ

Το βίντεο με το κατηγορητήριο ενός Γερμανού YouTuber κατά της πολιτικής του κόμματος της 'Aνγκελα Μέρκελ ξεπέρασε σήμερα τα πέντε εκατομμύρια προβολές και η ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος απάντησε τελικά σε αυτό, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Το viral βίντεο διάρκειας 55 λεπτών που ανάρτησε στο Διαδίκτυο ο χρήστης Rezo το Σάββατο έχει τίτλο "Η καταστροφή του CDU", της κυβερνώσας από το 2005 Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης.

"Οι άνθρωποι της CDU ψεύδονται, ασκούν πολιτικές αντίθετες με τις απόψεις των εμπειρογνωμόνων" και "καταστρέφουν τη ζωή μας και το μέλλον μας", εξηγεί ο 26χρονος Rezo με τα μπλε μαλλιά, στο βίντεο, και επιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική για το κλίμα, την ώρα που η Γερμανία δεν έχει επιτύχει τους στόχους της για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο νεαρός που έχει 700.000 ακολούθους στο YouTube και 120.000 στο Twitter κατηγορεί επίσης το κεντροδεξιό κόμμα ότι οι αποφάσεις του ευνοούν τους πλούσιους, και ακόμη υπογραμμίζει την "κατάφωρη ανικανότητα" της κυβέρνησης στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και των ναρκωτικών.



Χάσμα γενεών

Για να υποστηρίξει όσα καταγγέλλει, ο Rezo, ο οποίος συνήθως αναρτά μουσικά ή χιουμοριστικά βίντεο, αναφέρεται συχνά πυκνά σε δεδομένα, μελέτες και δημοσιεύσεις των οποίων δημοσιεύει τους συνδέσμους.

Ενθαρρύνει τους χρήστες του Διαδικτύου να πάνε την Κυριακή στις κάλπες για τις ευρωεκλογές στη Γερμανία, "διαφορετικά οι συνταξιούχοι θα αποφασίσουν για το μέλλον σας", επιμένει.

Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη νεολαία της Γερμανίας, καθώς οι άνω των 60 ετών αποτελούν πλέον το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα (36%).

Οι γερμανοί πολιτικοί επικρίνονται συχνά για την έλλειψη επενδύσεων στις καθοριστικής σημασίας τεχνολογίες, αρχής γενομένης από την ευρυζωνική κάλυψη υψηλής ταχύτητας στη χώρα.

Το χάσμα γενεών στη Γερμανία γίνεται ακόμη πιο εμφανές με την αυξανόμενη δημοτικότητα των "Fridays for future", των διαδηλώσεων των νέων κάθε Παρασκευή πρωί για το κλίμα. Μια κινητοποίηση που γενικά καταγγέλλεται από το CDU, το οποίο καλεί τους μαθητές να μένουν στο σχολείο και στα μαθήματά τους.

Έκπληκτη από τον viral χαρακτήρα των επικρίσεων του Rezo μόλις πριν από τις ευρωεκλογές που προοιωνίζονται δύσκολες για τα μεγάλα παραδοσιακά κόμματα, η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η επικεφαλής του κόμματος, ειρωνεύτηκε χρησιμοποιώντας και εδάφιο της Βίβλου. "Διερωτήθηκα γιατί πράγματι δεν είμαστε επίσης υπεύθυνοι για τις επτά πληγές της Αιγύπτου", δήλωσε σήμερα από το Κίελο όπου πραγματοποιεί εκστρατεία για τις ευρωεκλογές.

Στη συνέχεια, το CDU δημοσίευσε ανοικτή επιστολή απευθυνόμενο στον ενικό στον Rezo και κατηγορώντας τον ότι θέλει να "προκαλέσει" για να έχει το βίντεό του πολλές προβολές. "Η αρχή των youtubers είναι τα 'κλικ'. Η αρχή ενός λαϊκού κόμματος όπως το CDU είναι η εμπιστοσύνη", υπογραμμίζει, το κόμμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ