Κλείσιμο

Τέλος εποχής για Πέκερμαν στην Κολομβία

Αποχωρεί από την Εθνική Κολομβίας ο Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν, ύστερα από επιτυχή παρουσία 6,5 ετών στην τεχνική ηγεσία των «καφετέρος». 

Ο 69χρονος Αργεντινός είχε πιάσει δουλειά τον Φεβρουάριο του 2012 και οδήγησε την Κολομβία σε δύο συνεχή Μουντιάλ (2014, 2018), φτάνοντας ως τα προημιτελικά στη διοργάνωση της Βραζιλίας και μετρώντας 42 νίκες, 20 ισοπαλίες και 16 ήττες σε 78 αγώνες. 

Ο Πέκερμαν συγκαταλέγεται στους υποψήφιους για την Εθνική Αργεντινής, καθώς η θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα «χηρεύει» μετά την απομάκρυνση του Χόρχε Σαμπάολι. «Ο κόουτς εξέφρασε επιθυμία να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα μετά από έναν άκρως επιτυχημένο κύκλο. Είναι προσωπική επιλογή του, δεν υπήρχε συζήτηση για τα οικονομικά», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ραμόν Φράνκο. 

Από την πλευρά του, ο Πέκερμαν δήλωσε «πολύ χαρούμενος που συμμετείχα στις συζητήσεις με τους ανθρώπους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κολομβίας. Ήταν πολύ ευχάριστα αυτά τα χρόνια και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. 

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Κολομβιανή κόρη μου, που μάλλον θα κλαίει τώρα». Ένα από τα ονόματα που έχουν ακουστεί για την αντικατάστασή του είναι, μεταξύ άλλων, εκείνο του Εστέμπαν Καμπιάσο.
Πηγή: skai.gr