Μπεκατώρου σε ΣΚΑΪ για το #Metoo: «Χρειάζονται αλλαγές για να προστατευτούν τα θύματα»

«'Εχει γίνει μια καλή αρχή αλλά είναι υπερμαραθώνιος» δήλωσε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» για την προσπάθεια που ξεκίνησε ένα χρόνο πριν με το κίνημα #Metoo. Χρειάζεται συνεργασία και έχουμε δρόμο. Θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στον αθλητικό νόμο για να προσταυτούν τα θύματα συμπλήρωσε.

Όπως είπε η ίδια είναι μια μεγάλη αλυσίδα ανθρώπων που λειτουργούσαν στο πεδίο και τους δόθηκε φωνή.

«Είναι μεγάλο το κέρδος. Τα θύματα δεν είναι μόνο από γυναικείο φύλο, αλλά είναι μεγαλύτερο το ποσοστό στις γυναίκες», εξήγησε η κ. Μπεκατώρου επισημαίνοντας ότι το σημαντικό βήμα είναι ότι ακούει η κοινωνία περισσότερο.

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας και η Σοφία Μπεκατώρου συνεργάζονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας #MeNow_MeToo, έτσι ώστε να αποτυπωθεί με ακρίβεια το φαινόμενο της κακοποιήσης και να υπάρχουν προτάσεις.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει μεγάλος φόβος γιατί υπάρχει κατάχρηση εξουσίας πίσω από αυτολυ του είδους την κακοποίηση. 

«Κάθε θύμα που αποφασιζει να καταγγείλει, ξεκινάει ένα μεγάλο αγώνα, δεν είναι απλή η διαδικασία και χρειάζονται στήριξη τα θύματα», τόνισε. 

Αναφορικά με τις νέες μαρτυρίες αθλητών, η κ. Μπεκατώρου είπε ότι είναι από προηγούμενα χρόνια, οι οποίοι θέλουν να μιλήσουν για να αλλάξει το σύστημα.

«Το περιβάλλον αποσιωπούσε τέτοιες συμπεριφορές, αφήνοντας τα παιδιά  στο διαχειριστούν με όποιο τρόπο καταλάβαιναν. Μιλάμε για ηλικίες κάτων των 6 ετών»

Πρόσθεσε ότι δεν είναι μόνο το νομικό και ποινικό κομμάτι, υπάρχει και ένα άλλο πλαίσιο στους χώρους που απασχολούν παιδιά 

«Δεν βρίσκονται σε οριζόντιο επίπεδο με συνάνθρωπο τους με αποτέλεσμα να γίνετια η κατάχρηση εξουσίας»

Η κ. Μπεκατώρου επισήμανε ακόμα την ανάγκη να γίνουν αλλαγες σε αθλητικό νόμο που να προφυλάσσουν τα θύματα απο τις καταγγελίες να μη χάνουν τη δυνατότητα να μπει σε Εθνική Ομάδα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr