Τα νέα στοιχεία για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη -Ερευνούν τις επαφές στο κινητό του 23χρονου

Βαρύτατο είναι το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο 23χρονος που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, στη Θεσσαλονίκη ενώ συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη όλων των συνεργών του. 

Τα εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας φαίνεται να έχουν ταυτοποιήσει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα του 23χρονου κατηγορούμενου όπως επίσης και γενετικό υλικό- αίμα του 19χρονου Άλκη, σε ένα ξύλινο στυλιάρι στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης. Πρόκειται για βασικά στοιχεία τα οποία και επί της ουσίας "δένουν" τις κατηγορίες σε βάρος του 23χρονου.

Παράλληλα, κεντρική οργάνωση και καθοδήγηση αναζητούν οι αστυνομικοί στο κινητό τηλέφωνο του 23χρονου κατηγορούμενου το οποίο και βρέθηκε στον σύνδεσμο. Ο 23χρονος, είχε αφήσει το κινητό του στον σύνδεσμο, στοιχείο το οποίο για τις αρχές δείχνει προετοιμασία.

Από το προαναφερθέν κινητό τηλέφωνο, γίνεται ανάσυρση δεδομένων στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να εξακριβωθεί από τις αρχές εάν πριν ή μετά την δολοφονία του άτυχου 19χρονου υπήρχαν επαφές ή επικοινωνίες και κάποιο επίπεδο εγκληματικής οργάνωσης που οδήγησε στην δολοφονική επίθεση.

Ο 23χρονος που έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί για τη δολοφονία του Άλκη το μεσημέρι της Δευτέρας αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του με την υπόθεση ενώπιων του εισαγγελέα, όπως άλλωστε έπραξε και απέναντι στους αστυνομικούς, όμως δεν έπεισε καθώς ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή. Εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών και οργής του κόσμου οδηγήθηκε, χθες το πρωί, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. 

Το δικαστήριο, με την αυτόφωρη διαδικασία, του επέβαλε ήδη ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών στον 23χρονο αλλά και χρηματική ποινή, για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε σύνδεσμο οπαδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία σάρωσε τους συνδέσμους οργανωμένων οπαδών ομάδων (ΠΑΟΚ, ΆρηΗρακλή) με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Συνολικά ερευνήθηκαν 13 σύνδεσμοι σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατασχέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές, λοστοί κι άλλα αντικείμενα.

Σε σχέση με τα ευρήματα, συνελήφθησαν δύο υπεύθυνοι συνδέσμων, 43 και 36 ετών.

 

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος 

«Είχα πρόσβαση στο χώρο ναι. Ένας μεγάλος ήταν στο χώρο και τα πήρα κι εγώ τα κλειδιά. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι μπαίνανε στον χώρο. Με κατι γνωστούς πηγαίναμε δεν ξέρω ποιος άλλος έχει κλειδιά. Δεν έχω ιδέα ούτε μέλος ήμουν. Μια μέρα απλώς έτυχε και πήρα τα κλειδιά. Δεν έχω σχέση με τίποτα» υποστήριξε ο 23χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση του συνδέσμου.

Θεοδωρικάκος σε ΣΚΑΪ: Θα έχουμε γρήγορα εξελίξεις για τους συνεργούς στο έγκλημα

«Κάθε μέρα που περνάει υπάρχουν πολύ σοβαρές εξελίξεις στην υπόθεση, ως τώρα η αστυνομία έχει ακόμη περισσότερα δεδομένα και πιστευω ότι θα ολοκληρώσει την αποστολή της», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3 ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Θείος του άτυχου Άλκη στον ΣΚΑΙ: Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε, δεν το χωράει το μυαλό μας

Με τρεμάμενη φωνή και μην μπορώντας ακόμη να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, ο θείος του άτυχου Άλκη, μίλησε στον ΣΚΑΙ και περιέγραψε τα όνειρα που είχε για την ζωή ο 19χρονος και πόσο βίαια του τα στέρησαν

«Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε, δεν το χωράει το μυαλό μας. Μαζί πήγαμε πήραμε έπιπλα να επιπλώσουμε το δωμάτιο του, το σπίτι που νοίκιασε στη Θεσσαλονίκη. Συζητούσαμε για τα όνειρα του, για τις φιλοδοξίες που είχε. Μου έλεγε θείο θα κάνω αυτό, θα κάνω το άλλο. Χαιρόμασταν γιατί ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί, ένας άγγελος που μας τον πήρανε»

Με ένα  ασπρόμαυρο βίντεο η ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποχαιρέτισε τον άτυχο Άλκη με τους παίχτες της ομάδας να δίνουν όρκο νίκης κόντρα στην ΑΕΚ πάνω από μια φανέλα με το όνομά του. Μάλιστα ένας ποδοσφαιριστής φόρεσε μια φανέλα με το νούμερο 19 όσα και τα χρόνια του άτυχου φοιτητή και το όνομα του.

Την ώρα του αγώνα οι σημαίες στο κλεάνθης βικελίδης κυμάτιζαν μεσίστιες. Η ομάδα άφησε μια μπλούζα της ομάδας και στον σημείο που δολοφονήθηκε, ενώ μηνύματα συμπαράστασης άφησαν φίλαθλοι και άλλων ομάδων.

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr