Tέλος εποχής για τη wear-it-once κουλτούρα του Instagram

Έχεις βρεθεί σε αυτή τη θέση –ειδικά τα πρωινά- που ανοίγεις τη ντουλάπα σου και παρατηρείς τα ρούχα σου, καταλήγοντας σχεδόν πάντα στο ίδιο συμπέρασμα; ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ.

Στην εποχή του Instagram και των social media που καταγράφεται από το τι τρως μέχρι το τι φοράς (αλλά και το τι δεν φοράς) είναι δύσκολο να μην επηρεαστείς ή εμπνευστείς ως ένα βαθμό, από τις ντουλάπες των influencers, που φαίνεται να είναι οι πύλες για τη Νάρνια της μόδας με ατελείωτες επιλογές.
Μεταξύ μας όμως, το τίμημα για να έχεις μία τέτοια ντουλάπα είναι μεγάλο για την τσέπη και τον πλανήτη. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να εφευρίσκεις τρόπους ώστε να συνδυάζεις τα ρούχα σου δημιουργικά και να ανανεώνεις τα outfits με έξυπνους τρόπους, προκειμένου και να μη βαριέστε αλλά και να μην σου φαίνεται πως φοράς τα ίδια και τα ίδια.

Και σου έχω νέα. Δεν το κάνεις μόνο εσύ, αλλά και μερικές από τις μεγαλύτερες fashion influencers. Δεν προβάλουν την υπερκατανάλωση και προωθούν το fashion sustainability, φορώντας κομμάτια που αγαπούν ξανά και ξανά. Φυσικά, αυτό δεν είναι μια πρωτοποριακή ιδέα, αλλά είναι αναζωογονητικό να το βλέπεις στα κοινωνικά μέσα και να παίρνεις ιδέες και έμπνευση.

Η κουλτούρα του ‘’ρούχου για μία φορά’’ δεν ήταν πάντα ο κανόνας. Οποιαδήποτε γενιά που δεν μεγάλωσε με το διαδίκτυο και τις συνεχώς εναλλασσόμενες εικόνες, φορούσε κάθε ρούχο της με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, χωρίς αυτό να φαντάζει αδιανόητο. Μάλιστα, τελευταία η στροφή ορισμένων influencers σε αυτή την πιο παλιά αλλά φρέσκια για τα δεδομένα μας νοοτροπία είναι αξιοσημείωτη και αναζωογονητική.

Ανάμεσα στα πολλά (ευτυχώς) accounts που θα ανανεώσουν τις ιδέες και τη δημιουργικότητα σου βρήκα και μερικά που σίγουρα αξίζουν το follow σου.

Chloe Helen Miles

H Cloe Helen Miles από το Brighton, χρησιμοποιεί τη σελίδα της στο Instagram για να ενθαρρύνει το κοινό της να αγκαλιάσει τη βιωσιμότητα. Η ίδια λέει ότι μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια που δεν ήταν σε θέση να αγοράσει συχνά ρούχα δεν ένιωσε ποτέ παράξενα φορώντας τα ίδια ρούχα σε πολλές περιπτώσεις.

Monikh Dale

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monikh (@monikh)

Η Monikh Dale είναι fashion influencer με minimal αισθητική που επιλέγει να φοράει επανειλημμένα τα φορέματα της από προηγούμενα χρόνια και κάθε φορά είναι σαν την πρώτη φορά.

Ada Oguntodu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ada (@ada_oguntodu)

Η Ada Oguntodu φοράει το αγαπημένο της παλτό ανελέητα. Τα αγαπημένα της κομμάτια για να το συνδυάζει είναι ροζ σατέν φορέματα και φούστες, που δημιουργούν έναν πανέμορφο συνδυασμό χρωμάτων.

Emma Rose Thatcher

Η Emma Rose Thatcher είναι στυλίστας στη Μ.Βρετανία. Όπως συμβουλεύει, ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να φοράς τα ρούχα σου ξανά και ξανά χωρίς να φαίνεται μονότονο και βαρετό είναι να επενδύσεις σε basic κομμάτια που μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμα

Φτιάξε τον δικό σου vegan καφέ από κάσιους

Για ποιους λόγους δυσκολεύεσαι τόσο να κοιμηθείς

Πηγή: savoir ville